Lätlasi toidavad Lido ja McDonalds

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidot armastavad ka Eesti inimesed ja kohalikud tuvid.
Lidot armastavad ka Eesti inimesed ja kohalikud tuvid. Foto: Karli Saul

Läti toidukohtade turgu valitseb kohalik kett Lido, mis edastab isegi tuntud rahvusvahelist kiirsöögikohta nagu McDonalds.

Eelmisel aastal valitses Läti toitlustusturgu  kohalik kett Lido, mille käive oli 18,9 miljonit latti (26,9 miljonit eurot), kirjutab mixnews. Käibe poolest oli teisel kohal firma Premier Restaurants Latvia, mis haldab McDonaldsi kiirsöögikohti. Selle firma käive oli 17 miljonit latti (24 miljonit eurot) ja kolmandal kohal Airo Catering Services Latvija käibega 8,4 miljonit latti (11,9 miljonit eurot).

Esikümnesse mahtusid ka firma Lage Ko (7,2 miljonit latti/ 10,25 miljonit eurot), Chili Piza (6,3 miljonit latti/ 8,9 miljonit eurot), Baltic Restaurants Latvia ( 5miljonit latti/ 7,11 miljonit eurot), Pica serviss (3,5 miljonit latti/5,1 miljonit eurot) Aniva (2,9 miljonit latti/4,1 miljonit eurot), DC restorani (2,6 miljonit latti/3,7 miljonit eurot) ja Rosinter Resturants (2,4 miljonit latti/3,4 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles