Ragn-Sells: omavalitsuste käitumine tõrjub Eestist välisinvesteeringud

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi jäätmekäitlusauto.
Ragn-Sellsi jäätmekäitlusauto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eestis külaskäigul olev prügifirma Ragn-Sellsi omanik Erik Sellberg leiab, et Eesti ärikliima on olnud hea, kuid kohalike omavalitsuste soov ärivaldkondi munitsipaliseerida ähvardab kogu ettevõtluskeskkonda äritormiga, mis võib paljud välisinvesteeringud Eestist eemale peletada.

«Eesti on läbi teinud ennastsalgava arengu, muutumaks kaasaegseks Põhjala riigiks, kuid selle arengu hoidmiseks tuleb jätkuvalt vaeva näha,» Sellberg.

«Välisinvesteeringud tulevad üksnes stabiilsesse ja demokraatlikusse ärikliimasse. Eesti mitme kohaliku omavalitsuse soov jäätmekäitlust munitsipaliseerida on ohumärk, mis murendab oluliselt Eesti kui avatud ja demokraatliku ettevõtluskeskkonna mainet,» lisas ta.

«Tallinna linn on sisenenud jõuliselt jäätmekäitlusturule, mis traditsiooniliselt on erasektori tegevusvaldkond, võttes enda kätte olmejäätmete veo vahendustegevuse ja osaliselt ka teenuste osutamise,» selgitas Erik Sellberg.

«Minu hinnangul rikub omavalitsus sellega vabaturumajanduse põhimõtteid ning see on kahjulik nii riigile kui tarbijale – Eesti riik kaotab märkimisväärselt investeerimisatraktiivsust. Uute investeeringute kaasamist sellised sammud kindlasti pärsivad,» märkis Sellberg.

Eilne kohtumine Juhan Partsiga andis Sellbergi sõnul siiski kindlust, et riik jälgib selliseid tendentse ja on vajadusel valmis sekkuma.

Ragn-Sellsi omanik Erik Sellberg kohtub oma kahepäevase Eesti visiidi raames muuhulgas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi, riigikogu liikme Kaja Kallase ja EASi juhtkonnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles