Kohus: majanduslangus peab peegelduma ELi avalike teenistujate palgas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa Kohus teatas teisipäeval, et Euroopa Liidu (EL) avalike teenistujate palgatõusukoefitsient peab võtma arvesse majanduse üldist langust.

ELi kõrgeim kohus otsustas nende liikmesriikide kasuks, mis avaldasid protesti 2011. aasta 1,7-protsendise palgatõusu vastu. Hagejate sõnul ei olnud seesugune palgakasv kooskõlas rangete kasinusmeetmetega, mida riigid olid samal ajal sunnitud kehtestama.

Kohtunike sõnul ei olnud oma töötajate privileegide kaitseks streikima asunud Euroopa Komisjonil õigust jätkata kriisi ajal oma aja ära elanud palgakoefitsiendi rakendamist.

Kohtu otsuse kohaselt «peab komisjon edastama Euroopa Parlamendile ja Nõukogule uued ettepanekud, milles võetakse arvesse majandusliku ja sotsiaalse olukorra tõsist ja kiiret halvenemist, mille Nõukogu [liikmesriigid] 2011. aastal tuvastasid».

Euroopa Komisjoni heaks töötab ligikaudu 40 000 avalikku teenistujat, ehkki alaliste töötajate arvu on viimasel ajal vähendatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles