BLRT pöördus Soraineni advokaadi vastu Eesti Advokatuuri aukohtusse

Liisu Arumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levad Kopli poolsaarel asuvas Balti Laevaremonditehases.
Levad Kopli poolsaarel asuvas Balti Laevaremonditehases. Foto: Andres Haabu / Postimees

BLRT pöördus aukohtusse palvega viia läbi distsiplinaarmenetlus advokaadibüroo Sorainen advokaadi Urmas Volensi suhtes. 

Ettevõtte sõnul avaldas Volens 31. oktoobril informatsiooni kinniseks kuulutatud kohtumenetluse kohta ning eiras kohtu poolt antud juhiseid, millises ulatuses tohib kohtulahendit avalikustada. «Asjaolu, et advokaat asus kinniseks kuulutatud kohtumenetluses tehtud kohtulahendit avalikkuse ees kommenteerima, viitab rängale üleastumisele», märkis BLRT Grupp õigusdirektor Rainer Osanik.

«Avaldame aktsionäridele ja avalikkusele informatsiooni ulatuses, mis ei sea ohtu tavapärast äritegevust ning kontserni ärisaladuse kaitset. Lisaks aktsionäride püstitatud eesmärgile teenida kasumit, on meil vastutus oma töötajate ja äripartnerite ees. Surve, mida avaldavad meedia kaudu advokaadibüroo Sorainen ning aktsionärid Gnidin ja Kovalenko, teeb nende eesmärkide täitmise ainult keerulisemaks», sõnas BLRT Grupp kommunikatsioonidirektor Katja Ljubobratets.

Mainitud kohtumenetlus käsitleb aktsionär Mihhail Gnidini dividendide väljamaksmise nõuet summas 25 miljonit eurot. Lisaks sellele tegi Gnidin 2013. aastal ettepaneku maksta dividendidena välja 17 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles