Saksa parteid leppisid kokku sookvootides firmade juhatustes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide pealäbirääkija sotsiaalküsimustes Manuela Schwesig.
Sotsiaaldemokraatide pealäbirääkija sotsiaalküsimustes Manuela Schwesig. Foto: Reuters / Scanpix

Kaks kuud pärast valimisi koalitsioonikõnelusi jätkavad Saksa suurerakonnad jõudsid esmaspäeval kokkuleppele siduvate sookvootide kehtestamiseks börsifirmade nõukogudes.

Kantsler Angela Merkeli kristlikud demokraadid (CDU) ja nende loodetavad koalitsioonipartnerid sotsiaaldemokraadid (SPD) teatasid, et plaani kohaselt peab börsifirmade nõukogudes olema alates 2016. aastast naisi vähemalt 30 protsenti. Kokkulepe on kavas lisada ka tulevase valitsuse programmi, milles loodetakse jõuda üksmeelele novembri jooksul.

Lisaks on plaanis börsifirmade juhatustele ja juhtkonnale kehtestada ka niinimetatud «paindlikud kvoodid», mis tähendab, et firmad ise seaksid «siduvad eesmärgid" naiste osakaalu suurendamiseks juhtkonnas.

SPD pealäbirääkija sotsiaalküsimustes Manuela Schwesig ütles esmaspäeval, et otsus saadab «olulise sõnumi naiste karjäärivõimaluste kohta». CDU esindaja Annette Widman-Mauzi sõnul on saavutatud kokkulepe «arukas ja naiste huvides».

Eelmisel aastal oli Saksa tippfirmade juhatustes naisi neli protsenti, Saksamaa tööjõust moodustavad naised 68 protsenti ja kolmandik parlamendisaadikuid on naised.

Saksamaa esimene naiskantsler Merkel on korduvalt kutsunud firmasid vabatahtlikult naiste osakaalu suurendama ning hoiatanud, et kui ettevõtted seda ei tee, on riik sunnitud sekkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles