SRÜ komitee: ühendusel on endiselt mõningaid finantsraskusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lebedev
Sergei Lebedev Foto: SCANPIX

SRÜ liikmesriigid on finantskriisist taastunud, kuid neil esineb endiselt mõningaid raskusi, ütles ühenduse täitevkomitee esimees Sergei Lebedev reedel.

«Ehkki finantskriisi äge etapp on nüüdseks möödas, suurem osa SRÜ riikidest on finantsturgudel taas jalad alla saanud ja riigisiseselt stabiilsuse taastanud, on mõningad raskused püsima jäänud,» sõnas Lebedev Bakuus SRÜ panganduskonverentsil viibides Interfaxile.

Nende probleemide lahendamist oodatakse juba jõustunud SRÜ vabakaubandustsooni leppelt, lisas ta.

«Ajakirjandus ja eksperdid kirjutavad ja räägivad neist [finantsraskustest] pidevalt. See diskussioon jätkub ka täna meie konverentsil. Kui me tahame leida lahenduse neile probleemidele, mis puudutavad vastastikuseid kokkuleppeid finatssektorites, ja lihtsustada kaubavahetust SRÜ liikmesriikide ja teiste riikidega, siis peame me täiel määral ära kasutama juba jõustunud SRÜ vabakaubanduslepet. See on suurema osa tollipiirangutest kas juba kõrvaldanud või kõrvaldamas. Kaubandus areneb üha edasi,» lausus Lebedev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles