Rahandusministeerium: Euroopa Komisjon kiidab autode käibemaksumuudatused heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: PP

Euroopa Komisjon tõi täna avalikustatud arvamuses välja, et riigieelarves plaanitavad autode käibemaksu muudatused aitavad täita ELi Nõukogu soovitusi parandada transpordisektori energiaefektiivsust ja toetada sõidukite keskkonnasõbralikkust, teatas rahandusministeerium.

«Euroopa Komisjon toetab Eesti eelarve konservatiivset hoiakut. Oluline, et poliitilised tujud nüüd Euroopas positiivset äramärkimist pälvinud konservatiivsust ega käibemaksu muudatust ära ei rikuks,» märkis rahandusminister Jürgen Ligi.

Teisipäeval otsustasid Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonid võtta menetluses olevatest käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse eelnõudest välja ettevõtluses kasutatava sõiduautode sisendkäibemaksu maha arvamise piiramise, era- ja töösõitude regulatsioonide, 64-eurose isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise kaotamise ja sõiduautode erisoodustust puudutava osa.

Täna ütles Euroopa Komisjon oma arvamuse euroala riikide eelarvekavade kohta, Eestile antud hinnang on enamjaolt positiivne.

Komisjoni hinnangul vastas Eesti eelarvekava kõikidele stabiilsus- ja kasvupakti nõuetele.

Ka keskpika perioodi eesmärgiks seatud struktuurne eelarveülejääk õnnestub 2014. aastal oodatavalt säilitada. Samuti on Eesti teinud teatavaid edusamme rahanduspoliitika struktuurimuudatusi käsitlevate nõukogu soovituste rakendamisel Euroopa poolaasta raames, teatas komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles