Väinamere Liinid nõuab sadamalt kinnitust ohutuse kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade merelt Heltermaa sadamale.
Vaade merelt Heltermaa sadamale. Foto: Margus Ansu

Väinamere Liinid esitas seoses Heltermaa sadama ohtliku sildumiskaiga parvlaevaliiklusele sadamate haldajale AS-ile Saarte Liinid ametliku järelepärimise.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on ettevõte saanud mitteametliku informatsiooni, et Heltermaa sadamas on avastatud tõsised probleemid merepõhja plaadistusega, mis kujutab suurt ohtu laevaliiklusele.

«Olukord on väga tõsine. Valitsevates ilmastikutingimustes on laev sunnitud kasutama täiskäiku, mille tulemusel võivad ebakvaliteetselt kinnitatud või kinnitamata plaadid liikuda,» selgitas Treiel.

«See kujutab laevale väga suurt ohtu ja vigastuse korral võib laeva remondiks kuluda mitmeid kuid. See tähendaks sisuliselt suures osas ühenduse katkemist mandri ja Hiiumaa vahel,» lisas Treiel.

Seetõttu esitas operaator Saarte Liinidele ametliku järelepärimise, milles palub täpsemat teavet, mis probleemid merepõhja plaadistusega on ning millal need avastati; mida on probleemide kõrvaldamiseks tehtud, kuidas tagatakse probleemide mittekordumine ja millal ohutus sajaprotsendiliselt tagatakse.

Treieli sõnul ei saa Muhumaad kasutada Heltermaa sadamas reisijate teenindamiseks enne, kui neile küsimustele on saadud ammendavad vastused, samuti tahetakse ametlikku kirjalikku kinnitust probleemi kõrvaldamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles