Vare: Kagu-Eesti raudteetransiidi arendamine pole Eesti huvides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Vare
Raivo Vare Foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

Transiidiekspert Raivo Vare ütles Valgas peetud majandusfoorumil, et Kagu-Eestit läbiva raudteetransiidi maht lähiaastail ei suurene, mistõttu selles valdkonnas palju uusi töökohti ei teki, samas peaks omavalitsused senisest rohkem ettevõtluskeskkonda arendama ja töökohti looma, vahendab ERR uudisteportaal.

Venemaalt Kagu-Eesti kaudu Lätisse kulgevat raudteetransiiti on piirkonna juhid pidanud aastaid üheks perspektiivsemaks majandusharuks, kuid ka Koidula tollijaama valmimise järel pole miljonitesse ulatuvaid veosekäibeid märgata, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Ma pole kindel, et Eesti huvides oleks seda liini väga arendada, sest Eesti huvi oleks põhjapoolsemad kanalid enda poole hoida, mitte see, et transiit hakkaks Kagu-Eesti kaudu Riiga minema. See tähendaks ju Riia sadama kaudu liikuvat kaupa. Via Hanseatica on selle tee nimi, kuid selle šansid on hakanud ajas vähenema,» selgitas transiidiekspert Raivo Vare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles