Tartu Lõunakeskuse omanikud pealinna ei pressigi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Lõunakeskus
Tartu Lõunakeskus Foto: Ove Maidla

Parem olla teisel trepiastmel esimene kui esimesel astmel viies-kuues, kõlab Tartu Lõunakeskuse omanike kreedo. Äraseletatult arendab AS Astri kaubanduskeskusi Tartus, Narvas ja Pärnus, pealinna pole aga trüginud, kirjutab Äripäev.

«Ega Eestis peale Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu polegi teisi linnu, kus sellist formaati nagu kaubanduskeskus saab teha,» tõdeb Astri krooni­juveeli, Tartu Lõunakeskuse tegevjuht Jaan Lott. «Oleme jõudnud arusaamisele, et parem on olla teise astme peal tugevamas positsioonis, kui minna Tallinna ja olla seal kuues või viies.»
Tartu Lõunakeskuse slogan «Kõik on koos!» sobib hästi iseloomustama ka Astri grupi aktsionäride ühtsena tegutsevat meeskonda. «Meile meeldib koos äri teha ja me respekteerime üksteist,» nendib selle kohta Ülo Hage.

Astri grupile alusepanijad, Aleg Kirs ja Väino Põllumäe teenisid algkapitali 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses välismaiste autode vahendamisega Venemaale. 1992. aastal ostsid mehed Tartu linna oksjonilt Veeriku poe, mis renoveeritult avati 1993. aasta suvel koos pagari- ja kondiitritsehhiga. Hoone ülakorrusel avati aasta hiljem grillbaar, mis sai tartlaste seas kiiresti populaarseks. Edu tiivustas haaret laiendama ja uueks väljakutseks valisid mehed Annelinnas asuva Kivilinna kaupluse, millest taheti kujundada kaasaegne ostukeskus.

Kuna pangad selleks piisavalt raha ei andnud, tehti 1994. aastal Paul-Toomas ja Ülo Hagele ettepanek tulla kompanjonideks. Äritandem Kirs-Põllumäe tundis vendi Hagesid varasemast ajast, sest ka Haged olid müünud autosid Venemaale ja nii mõnigi õnnestunud diil tehti omal ajal koos.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles