Uusi eluruume 11 protsenti enam

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara müügisilt. Kinnisvara, krunt.
Kinnisvara müügisilt. Kinnisvara, krunt. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kinnisvaraekspert Tõnu Toompark kirjutab aasta esimese kvartali turuülevaates, et 2010. aasta esimeses kvartalis sai kasutusloa 663 eluruumi, mida on aastataguse ajaga võrreldes 11 protsenti rohkem.

Samas tõdeb Toompark, et uute mitteeluruumide arv kukkus. «2009. aasta jooksul kasvas uute mitteeluruumide arv kvartalist kvartalisse. 2010. a. esimeses kvartalis sai aga kasutusloa kõigest 166 mitteeluruumi, mis on aastatagusest 21 protsenti vähem. Uute mitteeluruumide pind aga kahanes aastaga koguni 53 protsenti.»



Toomparki kinnituse väheneb endiselt ka kinnisvaratehingute käive. «Kui eluruumide turul on tehingute arv pigem stabiliseerunud, siis kogu kinnisvaraturgu vaadeldes tuleb endiselt tõdeda tehingute arvu langust. Esimeses kvartalis tehti Eestis 8371 kinnisvaratehingut, mis on aastatagusest 8 protsenti vähem. Nende tehingute käive kukkus aastaga koguni 23 protsenti.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles