Microsoft otsustas loobuda töötajate lahterdamisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft.
Microsoft. Foto: AFP / Scanpix

Microsoft on otsustanud loobuda töötulemuste hindamise programmist, mille järgi lahterdati töötajad etteantud protsentide järgi tippudeks, headeks, keskmisteks ja mahajääjateks, kirjutab Entrepreneur.

Selle asemel, et õhutada oma töötajate vahelist teravat konkurentsi, keskendutakse ettevõttes nüüd meeskonnatöö edendamisele.

Stack-rankingu nimeline süsteem on saanud väga palju kriitikat ning paljude arvates halvas aastaid Microsoftis valitsenud inimeste lahterdamine ettevõtte innovatsioonivõime. Iga üksus on sunnitud töötajad jagama tipptegijateks, headeks, keskmisteks ja kehvadeks töötajateks, kusjuures ette oli antud, kui palju tohtis igas kategoorias protsentuaalselt inimesi olla. Sisuliselt tähendas see seda, et töötajad keskendusid üksteisega võistlemisele, mitte aga teiste firmadega konkureerimisele.

Nüüd hakkavad Microsofti juhid hindama iga töötaja tööpanust terviklikult, selgub ettevõtte personalijuhi Lisa Brummeli memost. Microsofti juht Steve Ballmer on öelnud, et muudatus on osa suurtest ümberkorraldustest ettevõtetes ning puudutab firmas kõiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles