Inimesed tegelevad konverentskõne ajal muude asjadega, mõni isegi magab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentskõne ajal võib juhtuda, et mõni osaleja jääb magama, selgus uuringust. Pilt on illustratiivne.
Konverentskõne ajal võib juhtuda, et mõni osaleja jääb magama, selgus uuringust. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Enamik inimesi on olnud tööalastes suhetest kellegagi, keda ta päriselus näinud polegi. Kuid kas tead, millega võib tegeleda sinu äripartner või töökaaslane sel ajal, kui temaga konverentskõnet pead? Üks hiljutine uuring näitab, et osa neist lausa magas, kirjutab Entrepreneur.

Hiljutisest Blue Jeans Networki tehtud uuringust selgus, et 91 protsenti inimesi on töiselt suhelnud inimestega, keda nad pole kunagi näost näkku näinud. Olgu selleks siis äripartner, töökaaslane või klient. Seega pole olnud pääsu konverentskõnedest.

Kuid mida inimesed nende kõnede ajal tegelikult teevad? Uuringust selgus, et 72 protsenti neist ajab konverentskõne ajal hoopis töökaaslasega juttu, 69 protsenti surfab Facebookis või Twitteris ning 6 protsenti teeb lausa väikest uinakut.

Uuringust selgub, et parimaks alternatiiviks näost näkku kohtumisele peetakse videokonverentse. Põhjusteks, miks vana head vahetut suhtlemist endiselt väga oluliseks peetakse, on näiteks asjaolu, et nii on lihtne vältida piinlikke olukordi – lausa 40 protsenti vastajatest tunnistas, et nad on pidanud enne visuaalset kontakti mehi naisteks ja vastupidi. Kolmveerand vastajatest uskus, et nad on kaotanud ka äriliselt seetõttu, et on eelistanud näost näkku suhtlemisele tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles