Ansip: meil ei olnud autode maksustamise teemal kindlat tunnet

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Huik / Postimees

Peaminister Andrus Ansip tunnistas täna valitsuse pressikonverentsil, et valitsusel ei olnud autode maksustamise teemat riigikogule saates sugugi kindlat tunnet.

Ansip möönis, et ettepanekud sündisid kiirustades ning debatt nende üle sisuliselt puudus. Samas rõhutas ta siiski teemade olulisust. «Ka riigikogu ei ole seda eitanud,» lisas peaminister.

Peaministri sõnul tuleb teemaga kindlasti edasi tegeleda ning valitsus teeb kindlasti riigikoguga koostööd, et äralangenud tuludele katteallikat leida. «Praegu on raske öelda, kust see raha tuleb. Kas leitakse lisatulud või tuleb teha eelarvekärped või kombinatsioon neist kahest,» rääkis peaminister.

Sotsiaaldemokraat Eiki Nestor soovitas eile riigieelarve teisel lugemisel, et eelarve eelnõu võiks valitsusele tagasi  saata kuni katteallikad on selged.  Rahanduskomisjoni esimees Sven Sester seda mõtet ei toetanud.

Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonid otsustasid selle nädala alguses võtta menetluses olevatest käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse eelnõudest välja ettevõtluses kasutatava sõiduautode sisendkäibemaksu maha arvamise piiramise, era ja töösõitude regulatsioonide, 64 eurose isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise kaotamise ja sõiduautode erisoodustust puudutava osa.

Fraktsioonid on teinud ettepaneku katta riigieelarvesse laekumata jääva osa täiendava vara müügi ja riigile kuuluvate äriühingute dividendide suurendamise kaudu.

Rahandusminister Jürgen Ligi hinnangul ei lahenda ühekordsed tuluallikad rahandusministri hinnangul eelarveprobleemi järgmisteks aastateks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles