Nestor: valitsusel oleks mõistlik eelarve tagasi võtta

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits

Kuna autode maksustamisega seotud teemade riigikogu menetlusest välja jätmine tekitab järgmise aasta eelarvesse arvestuslikult 24 miljoni euro suuruse augu, pakkus Sotsiaaldemokraatliku erakonna esindaja Eiki Nestor, et valitsusel oleks mõistlik eelarve eelnõu tagasi võtta.

«Kas poleks mõistlik, et valitsus võtab üldse riigieelarve tagasi, arutab seda veel omavahel – 24 miljonit on siiski mõjus summa – ja lõppkokkuvõttes ei ole ka midagi hullu, kui riigieelarve alles jaanuaris vastu võetakse,» küsis Nestor eelarve teisel lugemisel riigikogus rahanduskomisjoni esimehelt Sven Sesterilt.

Sester arvas, et 24 miljoni osas ei peaks tegema tagasivõtmise otsuseid. «Ma kindlasti arvan, et ei ole põhjust täna teha otsuseid eelarve tagasivõtmiseks – ei selles kontekstis ega ka näiteks selles kontekstis, mida varasemalt ka küsiti, et kas on kahtlusi, et näiteks majandusprognoosid, mis on tegelikult väga olulised, ei tule täis ja alusallikatelt tehtud otsused on juba oma aluselt valed.»

Sester kinnitas, et praegu eelarve menetlemisel hetkel seda kartust komisjonil ei ole.

IRLi ja Reformierakonna fraktsioonid soovitavad oma ettepanekus laekumata jääva osa katta lisavara müügi ja riigile kuuluvate äriühingute dividendide suurendamisega. Opositsioon juhtis tähelepanu vastuolule, et riigieelarve lisa katteallikana ei ole rahanduskomisjon seda aktsepteerinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles