Okaspuupalkide hinnad on jõudnud viimaste aastate rekordtasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Okaspuu palgi hinnad on rekordtasemel.
Okaspuu palgi hinnad on rekordtasemel. Foto: Peeter Kümmel

Erametsakeskuse andmetel on okaspuupalkide hinnad möödunud kvartaliga kasvanud ja jõudnud viimaste aastate rekordtasemele.

Männipalkide hind on kvartaliga kasvanud 1,3 protsenti, männipeenpalgid ja kuusepalgid on kallinenud 3,3 ja kuusepeenpalgid 6,1 protsenti. 2013. aasta kolmanda kvartali seisuga oli keskmine hind männipalgil 70,57 eurot, männipeenpalgil 65,63 eurot, kuusepalgil 73,01 eurot ja kuusepeenpalgil 67,55 eurot tihumeeter.

Puidugraanulite keskmine hind oli septembris TNS Emori andmetel 207,96 eurot tonn, mis tähendab kvartali taguse hinnaga võrreldes 3 protsenti ja aastataguse ajaga 8,6 protsenti kasvu.

Samuti tähendab see uut hinnarekordit alates 2008. aastast ehk ajast, kui biokütuste hinnastatistikat on põllumajandusministeeriumi tellimusel kogutud.

Lehtpuu jämesortimentide keskmised hinnad püsisid lõppenud kvartalis enam-vähem samal tasemel. Kasepalk on kallinenud 2,4 ja lepapalk odavnenud 2,6 protsenti. Sama trend on ka aastataguste hindadega võrreldes, kui lisada veel kasepaku 1,1-protsendiline kallinemine aastaga.

Küttepuidu hinnad püsivad alates juunist allpool 24 eurot tihumeeter taset ja ei ole viimastel kuudel praktiliselt muutunud. Möödunud aasta sama ajaga võrreldes on küttepuidu hind odavnenud ligi 8 protsenti.

Puitbriketi hind on viimase kvartaliga 3,1 ja aastaga 3,5 protsenti kallinenud ning maksis keskmiselt septembris 161,77 eurot tonn. Turbabrikett maksis samal ajal keskmiselt 128,8 eurot tonn. Kui juunis maksis tonn puitbriketti 32,21 eurot enam kui tonn turbabriketti, siis septembris oli tonni hinnavahe pisut kasvanud ja jõudnud tasemele 32,97 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles