Ministeerium: lahenduste võti on Microsofti käes

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft
Microsoft Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete osakonna asejuhataja Tarmu Kurm ütles E24-le, et kuigi Microsofti toodetele on olemas ka alternatiivsed lahendused, ei saa sellegipoolest kooliõppes eirata suurima turuosaga Microsofti toodete kasutamist.

«Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajad arutasid äsja Microsoftiga kõnealust teemat. Hetkel on lahenduste võti Microsofti käes ja Microsofti piirkonna juht lubas kahe nädala pärast vastata ja oma pakkumisega välja tulla,» ütles Kurm, kelle sõnul üritab ministeerium tarkvara hinnatõusu koolidele mitmel viisil vältida.

«Lisaks Microsoft peakorteri survestamisele soodsamate hindade saamiseks on teine võimalike lahenduste otsimise liin, millega praegu juristid tegelevad, litsentside rentimine, (kool rendib litsentsid). Kolmas võimalus on litsentside konsolideerimine nt Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse kaudu ja saada seeläbi soodustust,» selgitas Kurm.

«Praegu tegeletakse lahenduste otsimisega ja kahe nädala pärast loodame saada sellekohast uut infot,» lubas asejuhataja.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et järgmise aasta suvel läheb Windowsi operatsioonisüsteemi ja kontoritarkvara Office kasutamine koolide jaoks kordi kallimaks, kuna tooteid pakkuv tarkvaraettevõte Microsoft kärbib Eestile kui suure sissetulekuga riigile viidates seni kehtinud soodustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles