Huvigrupid: hea, et muudatusi jõuga läbi ei surutud

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Palts.
Mait Palts. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Reformierakonna ja IRL-i otsus autode käibemaksu muudatuste osa riigikogu menetlusest välja võtta näitab kaubandus-tööstuskoja direktori Mait Paltsi hinnangul, et viimastel nädalatel toimunud dialoog on vilja kandnud.

«Sellised arengud on rõõmustavad ja näitavad, et argumenteeritud ja sisuline dialoog, mis viimastel nädalatel ettevõtjate, ettevõtlusorganisatsioonide ning riigikogu ja ametnike vahel on toimunud, on olnud tulemuslik ja lahendusi otsiv,» kommenteeris Palts E24le.

Paltsi sõnul on väga positiivne uudis, et kiirustades ja ettevõtjatega läbiarutamata muudatuste puhul võetakse aeg maha ja asutakse otsima koos parimaid lahendusi.

«Ettevõtjad on selliseks koostööks igati avatud ning ei soovi kindlasti takistada ideede elluviimist, mis toetavad maksupettustega võitlemist ning on tänases ettevõtluskeskkonnas edukalt ja  probleemideta rakendatavad,» kinnitas Palts.

Ka automüüjaid ühendava AMTELi tegevjuhi Arno Sillati hinnangul on tegemist Eesti majandusele positiivse uudisega ning avaldas lootust, et nüüd on võimalik leida sobivad lahendused.

«Hea, et eelnõu jõuaga läbi ei surutud,» kommenteeris Sillat.

Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonid otsustasid võtta menetluses olevatest käibemaksuseaduse ja tulumaksuseaduse eelnõudest välja ettevõtluses kasutatava sõiduautode sisendkäibemaksu maha arvamise piiramise, era ja töösõitude regulatsioonide, 64 eurose isikliku sõiduauto kasutamise hüvitise kaotamise ja sõiduautode erisoodustust puudutava osa.

Samuti teevad Reformierakonna ja IRLi fraktsioonid ettepaneku tõsta elektroonilises käibedeklaratsioonis kontrollitavate arvete piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles