Koppel: euro on ikka parem kui kroon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Koppel
Peeter Koppel Foto: Mihkel Maripuu

SEB privaatpanganduse strateegi Peeter Koppeli sõnutsi on euro ikka parem kui kaheksandajärgulise Ida-Euroopa riigi oma valuuta.

«Peame ausad olema, kui peeglisse vaatame. Elame kaheksandajärgulises Ida-Euroopa riigis, millel on oma valuuta. Euro on usaldusäärsem, kui kroon kunagi olema saab,» ütles Koppel, vastates täna toimunud riskijuhtimise konverentsil Swedbanki kolleegi küsimusele.

Koppel esines ettekandega «Kriis ei ole läbi!», kus põhjendas, miks ei tasu veel rõõmusõnumeid kuulutada. «Riikliku sekkumise najal on langus peatatud ja tekitatud kasv. Struktuurimuudatusi ei ole aset leidnud,» rääkis ta.

Koppeli sõnul tõsteti kriisi ajal enamikus riikides finantssektori võlg lihtsalt ühelt real teisele ehk sisuliselt jäeti probleemid riikide kanda. «Vastutustundetus, võltsimine ja tänases päevas elamine on ületanud mõistlikkuse piiri juba ammu,» nentis ta, vihjates raskustes PIIGSile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles