Äripäev sai mullu ligi seitse miljonit krooni kahjumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäev
Äripäev Foto: Marina Puškar

Ajaleht Äripäev sai mullu ligi seitse miljonit krooni kahjumit, käive kukkus ligi 40 protsenti 130 miljoni kroonini.

AS-i Äripäev majandusaasta aruandest selgus, et enim kukkus mullu konverentside käive - varasema aastaga võrreldes 60 protsenti 4,8 miljoni kroonini. Ärisektori raamatumüük kukkus 51 protsenti 4,8 miljoni kroonini.

Raamatuid kirjastas Äripäev mullu 28 ja müüs kokku 18 000 eksemplari. Maha kandis Äripäev raamatuid ligi 661 000 krooni eest.

Ajalehe ja selle portaali käive oli mullu kokku 75 miljonit krooni, langus varasema aastaga 45 protsenti. Seejuures vähenes paberlehe reklaamitulu vastavalt 63 ja portaali reklaamitulu 45 protsenti. Kokku kujunes paberlehe ja portaali ärikahjumiks 1,9 miljonit krooni.

Ajalehe tellijate arv kahanes umbes 30 protsenti.

Venekeelse sõsarlehe Delavõje Vedomosti käive vähenes 42 protsenti ligi 9,7 miljoni kroonini. Reklaamikäive vähenes 50 protsenti. Tellijaid oli aasta lõpus 3700. Venekeelse lehe ärikahjumiks kujunes 1,1 miljonit krooni.

Teabekirjastus, mis andis mullu välja 26 eriteemalist käsiraamatut, neli infolehte ja raamatupidajate ajakirja, teenis 23 miljoni kroonise käibe juures ärikasumit 7,3 miljonit krooni. Tegevuse käive vähenes 2008. aastaga võrreldes kümme protsenti.

Ettevõtte juhatus märgib auditeeritud 2009. aasta majandusaruandes, et eelmise aasta alguseks oli kriis kestnud pool aastat ja esimene kulureform oli Äripäevas selleks ajaks tehtud. Samas tulud jätkuvalt vähenesid ja Äripäev vähendas eelmise aasta alguses veel töökohtade arvu umbes 30 võrra.

Keskmiselt töötas täistööajale arvestades mullu AS-is Äripäev 196 inimest, kelle töötasud moodustasid 48 miljonit krooni. AS-i kaheliikmelisele juhatusele arvestati tasudeks mullu kolm miljonit krooni.

Äripäev kuulub Rootsi Bonnieri Gruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles