Ginter taunib eelnõude «turbomenetlust»

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carri Ginter
Carri Ginter Foto: Peeter Langovits

Eelnõude turbomenetlus, kus mõjuanalüüsi ei tehta, on advokaadibüroo Sorainen partneri Carri Ginteri hinnangul põhiseadusega vastuolus.

«Põhiseaduse valvuriks on president, kes peaks jätma sellise seaduse väljakuulutamata. Ei ole võimalik teada, kas uus piirang on proportsionaalne, kui selle mõjud on läbi hindamata,» kommenteeris Ginter E24le.

«Seadusandja unustab, et oleme EL-is. Meie kliendid saavad mõõduka pingutusega paigutada oma autopargi ja mitmed olulised töökohad Läti või Leedu ettevõttesse. Nii jagame oma raha naaberriikide majanduste turgutamiseks,» lisas ta.

Eile riigikogu rahanduskomisjonis toimunud istungil avaldasid seal osalenud huvigrupid kriitikat, et sõiduautode maksustamise ja käibedeklaratsiooni lisaga seotud eelnõud on tehtud kiirustades ning osapooli kaasamata.

Kollektiivselt leiti, et plaanitavad muudatused on ebaproportsionaalsed, suurendavad maksu- ja halduskoormust, nende taga olevad arvutused on tunnetuslikud ning analüüsid puudulikud.

Ka  rahanduskomisjon pöördus eile märgukirjaga riigikogu juhatuse poole, sest pole rahul, et rahandusministeeriumist jõuavad riigieelarvega seotud ning kiiret vastuvõtmist ootavad eelnõud parlamenti kaheteistkümnendal tunnil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles