Ministeerium: maale kujuneb hind vabal turul

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumi kinnitusel neil maa hinda kampaania korras määrata ei ole kavas.
Ministeeriumi kinnitusel neil maa hinda kampaania korras määrata ei ole kavas. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaministeeriumi hinnangul kujuneb maale hind vabal turul tehtavate tehingute alusel, mitte riiklikult määrates.

«Riikliku kampaania korras maale hinna määramine on ajast ja arust, kulukas ja kunstlik süsteem,»kommenteeris ministeeriumi pressiesindaja Berit-Helena Lamp E24le. «Seetõttu ei ole meil ka uut kampaaniakorras maade hindamist plaanis.»

Seda, milliseid muudatusi on vaja teha õigusruumis selleks, et riiklikku maade hindamist tulevikus vaja ei oleks, ministeerium veel analüüsib.

Kolmapäeval riigikogu infotunnis riigikogulaste küsimustele vastates ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et valitsus on ette valmistamas uusi aluseid maa õiglase väärtuse hindamiseks.

Seeder kinnitas vastuseks riigikogulase küsimusele, et valitsus on seda küsimust arutanud, kuid ta ei osanud nimetada tähtaega, millal uued maa hindamise alused valitsusse jõuavad.

Seeder selgitas, et kui kunagi maaseadust välja töötati, siis otsustati maid hinnata kehtestatud korra järgi, mida siiski pole tehtud.

Maamaksu arvutatakse praegu 2001. aastal toimunud maa korralise hindamise alusel. Seeder rääkis «Vikerhommikule» antud raadiointervjuus, et peab maa väärtuse ümberhindamist väga vajalikuks, kuid küsimus, kas see mõjutab ka maamaksu suurust, on eelkõige poliitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles