Raskustes Soome Talvivaara pankrot ei ole välistatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvivaara kaevandus
Talvivaara kaevandus Foto: www.talvivaara.com

Soome mäetööstusettevõtte Talvivaara kolmanda kvartali maksueelne kahjum oli 24 miljoni eurose käibe juures 39 miljonit eurot, kui firma ei saa lisainvesteeringuid, siis kaalub nõukogu mitmeid alternatiive, mille hulka kuuluvad ettevõtte saneerimine või pankrot.

Aasta tagasi teises kvartalis oli Talvivaara kahjum 16 miljonit eurot.

Firma tootis kolmandas kvartalis 2595 tonni niklit ja 5645 tonni tsinki.

Talvivaara olukorda on raskendanud 2013. aasta maailmaturu niklihind. Kui aasta algul maksis niklitonn 18 000-19 000 dollarit, siis suvest alates on hind langenud alla 14 000 dollari.

Talvivaara suurim aktsionär on riikliku investeerimisfirma Solidium kaudu Soome riik 17 protsendiga. Sellega seoses ütles Soome majandusminister Jan Vapaavuori, et riik otsib aktiivselt Talvivaara rahastamise võimalusi, aga kuna see on börsifirma, siis ei saa ta sellest lähemalt rääkida.

Eelmisel kevadel sai Talvivaara aktsiaemissiooniga lisaraha 260 miljonit eurot. Nüüd prognoositakse turul, et see vajab veel umbes 100 miljonit eurot.

Soome parlamendi majanduskomisjoni esimees Mauri Pekkarinen ütles Ylele, et Solidium osaleb Talvivaara lisarahastamises nii või teisiti. Ta ei pidanud Talvivaara pankrotti heaks lahenduseks sest siis võib see minna väliskapitali kätte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles