Kaitseministeerium: küberrünnak praktiliselt mingit mõju ei avaldanud

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti
Sülearvuti Foto: Postimees/Scanpix

Kaitseministeeriumi hinnangul ei avaldanud reedel toimunud ministeeriumi kodulehe vastu suunatud küberrünnak ministeeriumi tegevusele erilist mõju.

«Reedel kaitseministeeriumi veebilehele korraldatud küberrünnak oli tehniliselt lihtsakoeline rünnak, mis ministeeriumile praktiliselt mingit mõju ei avaldanud ja seetõttu ei vääri see ka pikemat käsitlemist. Analüüsisime rünnaku asjaolusid koos Riigi Infosüsteemi Ametiga ja tegime sellest järeldused. Tänaseks oleme teinud oma veebilehel ka teatud muudatused, et edaspidi sellisteks juhtumiteks paremini valmis olla,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Artur Jugaste E24-le.

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine teatas reedel, et ründab Eesti kaitseministeeriumi kodulehte. Kaitseministeerium tunnistas küberintsidenti ja kinnitas, et sulges veebilehe ajutiselt ise. Reede õhtuks oli veebilehe töö taastatud.

Häkkerite rühmitus Anonymous Ukraine märkis oma teates, et NATO juhid peavad nende ja Ukraina inimeste häält kuulama. «Me ei pea olema NATO teenrid. Ukrainlased ei taha surra NATO liikmesriikide huve teenides.»

«Ukraina ei vaja NATOt. Ukraina ei vaja Euroopa Liitu. Ukraina ei vaja Venemaad. Ukraina ei peaks olema kellegi teener,» kirjutas rühmitus, lisades, et nad seisavad iseseisva Ukraina eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles