Eesti ettevõte ehitab maailma suurima terasest kalakasvatuspargase

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suurima terasest kalakasvatuse pargase arvutimudel
Maailma suurima terasest kalakasvatuse pargase arvutimudel Foto: BLRT Grupp

Kontserni BLRT Grupp kuuluv Eesti ettevõte Marketex Marine sõlmis lepingu maailma suurima terasest kalakasvatuse pargase ehitamiseks Norra ettevõttega OCEA, teatas ettevõte.
 

Pargas on 30 meetrit pikk, 18 meetrit lai ning mahutab 750 tonni sööta. Plaanide kohaselt antakse pargas tellijale üle 2014. aasta suvel. Pargas ehitatakse «võtmed kätte» põhimõttel – kõik tööd, alustades projekteerimisest ning konstruktsiooni keevitamisest kuni lõpliku seadmete testimiseni, tehakse Marketex Marine spetsialistide poolt.

«Võimalus teostada niivõrd ainulaadne projekt koostöös maailma suurima kalakasvatusettevõttega on au küsimus kogu meie meeskonnale. Loodame, et see pargas saab olema esimene paljudest taolise suurusega pargastest meie ettevõtte portfellis», märkis Marketex Marine tegevdirektor Darren Edwards.

Viimase kümme aasta jooksul on Marketex Marine ehitanud ainulaadse kalakasvatuse ujuvlaboratooriumi Tromsø Ülikooli tellimusel ning üle 250 kalakasvatuspargase. Ligi 150 pargast on ehitatud OCEA tellimisel.

Marketex Marine OÜ pakub terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist suuremõõtmelisi lahendusi «võtmed kätte» põhimõttel väikelaevaehituse, kalakasvatuse ning tuuleenergeetika turgudele. Ettevõte asutati ettevõtte BLRT Marketex ümberkorraldamise käigus. Ettevõte on osa Baltimaade ühest suurimast tööstuskontsernist BLRT Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles