Harju Elektri käive ja ärikasum oli eelmises kvartalis tugevas languses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Börs
Tallinna Börs Foto: Mihkel Maripuu

Harju Elektri käive oli käesoleva kalendriaasta kolmandas kvartalis 11,6 miljonit eurot ehk 20 protsenti mullusest vähem, ärikasum langes samal perioodil 6 protsenti 763 000 eurole, teatas ettevõte börsile.

Kontserni üheksa kuu müügitulu oli 36,0 miljonit eurot ja aruandekvartalis 11,6 miljonit eurot. 9 kuu puhaskasum kasvas 4,9 miljoni euroni ja aruandekvartali puhaskasum 2,4 miljoni euroni.

Konsolideeritud müügitulu kahanemise tingis ettevõtte teatel tootmise segmendi, mis annab ligi 90% müügitulust, tellimuste ja müügimahtude vähenemine käesoleval aastal. Ligikaudu 83% Kontserni müügitulust moodustas elektriseadmete müük. Aruandekvartalis vähenes elektriseadmete tootmis- ja müügimaht 2,8 miljoni euro võrra 9,5 miljoni euroni ning üheksa kuuga 4,0 miljonit eurot 29,8 miljoni euroni.

Kontserni varade maht kasvas 9 kuuga 13,1 miljoni euro võrra ja võrreldava perioodi suhtes 13,7 miljoni euro võrra 72,7 miljoni euroni. Valdava osa kasvust moodustas pikaajaliste finantsinvesteeringute väärtuse kasv.

Aruandeperioodi lõpu seisuga töötas Kontsernis 454 inimest, mis oli 25 töötajat vähem kui aasta tagasi. Aasta algusega võrreldes vähenes töötajate arv 30. septembriks 24 inimese võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles