Kaupmehed on käibemaksuseaduse muudatusettepaneku vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toit kallines 2,2 protsenti.
Toit kallines 2,2 protsenti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaupmeeste Liidu hinnangul on käibemaksuseaduse eelnõu koostatud kiirustades, ei arvesta huvigruppide seisukohtadega, see piirab ettevõtlusvabadust ning muudatus puudutab eriti valusalt just kaupmehi.

Kaupmeeste Liit tegi Riigikogu Rahanduskomisjonile ettepaneku eemaldada menetluses olevast Käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõust säte, mis näeb ette käibedeklaratsiooni olulise täiendamise, teatas liit pressiteate vahendusel.

Käibemaksuseaduse muutmise seaduse eelnõu kohaselt tuleb käibedeklaratsiooni lisal kajastada kaupade ja teenuste eest väljastatud ja saadud arvete andmed, kui arvete kogusumma kuus on vähemalt 1000 eurot.

Samas on kaubanduses igapäevaste, seda hinnapiiri ületavate tehingute arv kindlasti suurem kui mõnes teises majandusvaldkonnas, kus tehingute väärtused on küll kõrgemad, kuid arvuliselt tehakse neid vähem. Kaupmeeste Liit leiab, et maksupettuste vastu võitlemine ei tohiks toimuda ausate maksumaksjate kulul ja halduskoormuse kasvu arvel.

«Käibedeklaratsiooni lisa administreerimine on aeganõudev ja kulukas kõigile kauplejatele, mis lõpuks tuleks kinni maksta tarbijatel. Antud muudatuse kavandamine eeldaks Kaupmeeste Liidu arvates põhjalikumat uuringut, analüüsi ja koostööd muudatust puudutavate pooltega, eelkõige ettevõtjate ja neid esindavate liitudega. Praegusel juhul soovib aga riik kehtestada ühepoolseid lisakohustusi ettevõtjatele,» teatas liit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles