Rootsi rahandusminister eemaldas kuulsa patsi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi rahandusminister Anders Borg.
Rootsi rahandusminister Anders Borg. Foto: Liis Treimann

Rootsi rahandusminister Anders Borg pidas eile Stockholmis maha seminari kuningriigi majanduslikust olukorrast, mille lõppedes tabas meest ajakirjanike küsimusterahe.

Peamiselt huvitas reportereid, kuhu ja miks oli kadunud Borgi kuulus pats. Nagu vahendab Wall Street Journal, on minister selle maha lõiganud. Miks? «Ma lihtsalt tahtsin lühemat soengut,» ütles Borg reportereile.

Pikki aastaid on Borg olnud ELi rahandusministrite koosviibimistel eemalt-kaugelt äratuntav kuju, kuid nüüd on see aeg läbi, tõdeb WSJ: rahanduskoosolekuid kajastama kogunevad ajakirjanikud peavad nüüd Borgi eristamiseks nõjatuma tema kõrvarõngale.

Seminari sisu poolest oli Borg nagu Borg ikka. Ta rõhutas taas oma veendumust, et Rootsi liigsuur pangandussektor kujutab endast ohtu riigi majandusele ning vajab hoolikat reguleerimist. Ta lisas, et kõrgetel eluasemehindadel ei tohi lasta rohkem tõusta – majandus oleks stabiilsem, kui hinnad paika rapuksid ja järk-järgult langema hakkaksid.

Kõik see pakkus ajakirjanikele ilmselget huvi. Siiski pidi Borg pidevalt pareerima küsimusi patsi puudumise teemadel.
Kas ta ikka küsis peaministri Fredrik Reinfeldti arvamust, enne kui leidis aset lõige? «Ta ei tee tavaliselt märkusi mu juuste kohta ja mina ei kommenteeri tema omi,» toonitas Borg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles