Silicon Valleys on Soome ja Eesti esindustel tugevad sidemed

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silicon Valley sünnikoht.
Silicon Valley sünnikoht. Foto: AP / Scanpix.

Californias Silicon Valleys on Soome ja Eesti esindustel tekkinud väga tugevad sidemed, mis võiksid laieneda ka mujale maailmas.

Firma Finsight juht Indrek Tammeaid elab juba aastaid Soomes ja müüb muule maailmale Soome teadussaavutusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Vahva on näha, kuidas Eesti ja Soome on Silicon Valleys teineteist leidnud ja usun, et see koostöö jätkub,» rääkis Tammeaid.

Soome eksportesinduse Finpro juht Silicon Valleys Pekka Parnanen rääkis, et näiteks Skype on suur saavutus ka soomlastele, sest see sündis neile nii lähedal. «Skype'st rääkides öeldakse: vaadake mida tehakse Eestis, vaadakem mida tehakse ka Soomes,» selgitas ta.

EASi büroo juht Helsinkis Valdar Liive märkis, et Eestil ja Soomel on väga suured konkurentsieelised: kui soomlased oskavad natuke pikemaajaliselt planeerida ja neil on rohkem raha, siis eestlastel on uusi ideid ja nad on paindlikumad, ning kõik see kokku on väga hea kombinatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles