Lugeja küsib: kas KÜ võib otsustada, mitu inimest korteris elab?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja Lasnamäel.
Kortermaja Lasnamäel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

« Kas korteriühistu juhatusel on õigus määrata korteris elavate elanike arv ja esitada arveid juhatuse määratud elanike arvu järgi?
Omaniku väitel elab korteris kolm inimest, kuid KÜ juhatus on arvamusel, et elab neli. Põhikirjas ei ole juhatusele vastavaid volitusi antud, põhikirja järgi korteriomanik teatab juhatusele elanike arvu.  Mis võimalused on KÜ juhatusel vaidluse korral tuvastada, mitu elanikku korteris tegelikult on?» küsib lugeja.

Vastab jurist  Andry Krass  Kvatro Kinnisvarahaldusest.

Kui põhikiri kohustab kulusid jagama elanike arvu järgi, siis saab selline jagamine tugineda korteriomaniku enda poolt esitatud andmetel. Viimane lahendus on ka Teie põhikirja poolt sätestatud. Juhul, kui korteriühistu juhatus korteriomaniku poolt esitatud andmetega ei nõustu, siis ei oska ma olukorrale soovitada ka ühtegi lahendust, kuna ükski seadus ei sätesta, kuidas määrata korteri elanike arv - millal saab külalisest elanik ja vastupidi.
Kui korteriomanik oma õigust kuritarvitab, siis toimub probleemi lahendamine korteriühistu üldkoosoleku otsuse kaudu.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles