Google investeerib Soome 450 miljonit eurot

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev nutitelefonist info kontrollimine võib meid unustavamaks muuta.
Pidev nutitelefonist info kontrollimine võib meid unustavamaks muuta. Foto: SCANPIX

USA netiotsingufirma Google teatas täna Haminas, et investeerib Soome 450 miljonit eurot ja loob täiendavaid töökohti.

Investeering tehakse lisaks varemteatatud 350 miljonile eurole, vahendas iltasanomat.fi.
Google’i kinnitusel teeb summa firmast suurima välismaise erafirma, mis on pannud aluse uuele äritegevusele ja paigutanud Soome raha 2011. ja 2012. aastal.

Google’i piirkondliku juhi sõnul näitab see, et firmal on Soomes tõsi taga.
Peaminister Jyrki Katainen kinnitas, et Google’i investeering on suurim rahvusvahelisi rahapaigutusi Soome. «Loomulikult on sel Soomele suur tähendus,» kinnitas ta.
Valitsusjuhi sõnul näitavad suurinvesteeringud seda, et Soome tahetakse ja julgetakse raha paigutada.

Vastutasuks kavatseb Soome alandada andmekeskuste elektrimaksu tööstustega samale tasemele. Sellega tahetakse meelitada investoreid rahapaigutustele ja töökohtade loomisele.

«Meid on võetud Soomes väga soojalt vastu ja me oleme väga rahul riigi tugeva taristuga ning äritegevust soodustava keskkonnaga,» ütles Google’i andmekeskuse juht Dieter Kern.

«Toetudes headele kogemustele tahame suurendada siin oma kapatsiteeti, et parandada lihtsalt kasutatavaid ja kiireid teenuseid, mida inimesed Google’ilt ootavad,» lisas Kern.

Google ostis 2009. aastal Stora Ensolt Summas asuva 60-aastase paberitehase hooned, plaaniga luua sinna serverite keskus.

Uued ehitustööd pakuvad maksimaalselt tööd ligi 800 insenerile ja ehitajale, kellest suurim osa on soomlased. Praegu on firmal Haminas ligi sada alalist töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles