Dienas Bizness: Rail Balticu nimel näib nüüd võitlevat vaid Eesti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Pilt on illustratiivne.
Raudtee. Pilt on illustratiivne. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Pressikonverentsil pärast Eesti, Läti ja Leedu presidentide Toomas Hendrik Ilvese, Andris Bērziņši ja Dalia Grybauskaitė läinudnädalast kohtumist Riia lähedal Bīriņi mõisas võttis ühisraudtee Rail Balticu teema ainsana üles esimene, kirjutab Dienas Bizness.

Nimetades projekti «tüliõunaks», juhib Läti väljaanne tähelepanu sellele, et ülejäänud kaks riigipead üritasid antud teemat igati vältida.

President Ilves rõhutas Rail Balticu tähtsust Baltimaade ühise arterina ning pani kuulajatele südamele, et kavandatav raudteeühendus peab kindlasti vastama 21. sajandi standarditele. Ühtlasi rõhutas Ilves, et projekt tuleb panna kiiremini liikuma.

DB sõnutsi ei ole Läti Rail Balticust huvitatud Brüsseli seisukoha tõttu, et raudteed ei tuleks ühendada Riia sadama infrastruktuuriga, tekitades küsimuse: mida meie riik sellest siis saaks?

Leedu aga saboteerib igati projekti kulgu, väites samal ajal, et «kõik liigub ilusti». Tuleb välja, et ühisraudtee ainsaks veduriks on jäänud Eesti, järeldab DB.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles