Halduskohtu otsus rongivaidluse kohta tuleb lähinädalatel

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni uus rong Jõgeval.
Elroni uus rong Jõgeval. Foto: Margus Ansu

Tallinna halduskohtus vaieldi täna riigi ja Elektriraudtee - uue nimega Elroni - vahelise lepingu õiguspärasuse üle, mis annab Elronile tulevast aastast ainuõiguse Eestis reisirongiliiklust korraldada. Kohtu otsust on oodata 11. novembril.

Advokaadibüroo Glikman Alvin & Partnerid partner Ain Alvini sõnul esitas Edelaraudtee oma argumendid, mille ta on esitanud tegelikult juba vaidlustuskomisjonis ning kohus võttis need argumendid vastu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat»

«Mõistagi ka ministeerium sai oma esindajate kaudu argumente esitada, need olid oluliselt laiemad, kui olid vaidlustuskomisjonis esitatud argumendid... aga ootame kohtu lahendit,» lisas ta

Edelaraudtee vaidlustas riigihangete vaidlustuskomisjonis riigi ja Elroni vahel sõlmitud otselepingu, mille kohaselt hakkab Elron oma uute diisel- ja elektrirongidega teostama uuest aastast kogu Eestis reisijatevedu raudteel.

Riigihangete vaidlustuskomisjon võttis Edelaraudteed toetava seisukoha ning kuulutas riigi ja Elroni lepingu õigustühiseks, kuid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kaebas selle otsuse Tallinna halduskohtusse, ja seal toimuski kohtuasja sisuline arutelu.
.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles