Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja mitu tuntud reisiettevõtet

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus.
Puhkus. Foto: Panther Media / Scanpix

20. oktoobriks tuli reisifirmadel esitada tarbijakaitseametile eelmise kvartali müügiaruanded, et amet saaks hinnata nende rahaliste vahendite vastavust tarbijate ees võetud kohustustele. Aruande on 31. oktoobri seisuga jätnud esitamata 39 ettevõtet.

Kokku oleks aruande pidanud esitama 273 reisifirmat. See tähendab, et seda ei teinud 15 protsenti ettevõtetest, mis on eelmise kvartaliga võrreldes sama, teatab tarbijakaitseamet. Seetõttu ei saa amet pidada praegust olukorda rahuldavaks, kuna aruannete esitamine on turismiseaduse järgi kohustuslik kõikidele reisiettevõtjatele.

Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, sest nende alusel kontrollib tarbijakaitseamet seda, kas firmade tagatissummad on piisavalt suured või mitte. Reisifirma tagatis on niinimetatud kohustuslik kindlustus, millest kaetakse firma maksejõuetuse korral reisijate kojusõit ning tagastatakse tarbijatele ärajäänud reiside ettemaksud.

Aruannete esitamise kohustust eiranud ettevõtete nimed avaldab amet oma kodulehel olevas mustas nimekirjas. See on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust.

Muuhulgas on nimekirjas ka Tallinna bussijaam. «Me peame iga kvartal esitama aruande selle kohta, kui palju me oleme pakettreise müünud. Kuigi me pakettreise ei müü, siis me ikkagi peame seda deklaratsiooni täitma ja kõikidesse lahtrisse kirjutama nulli ning saatma tarbijakaitsesse. See jääb iga kord tähtajaks tegemata,» nentis bussijaama juhatuse liige Andres Osula, kelle sõnul püüab ettevõte tulevikus tähtaegadest kinni pidada ning tänaseks on aruanne juba esitatud.

Nimekiri reisiettevõtetest asub tarbijakaitseameti leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles