BLRT: kohus jättis rahuldamata kõik rahalised nõuded

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Bermann.
Fjodor Bermann. Foto: Mihkel Maripuu

Kommenteerides BLRT ja selle aktsionäride kohtuvaidlust, mis puudutas Mihhail Gnidini dividendide nõuet, rõhutab laevafirma, et kohtuotsusega jäeti tervikuna rahuldamata kõik esitatud rahalised nõuded

Ühtlasi jättis kohus rahuldamata Mihhail Gnidini nõuded teiste aktsionäride suhtes, märkis BLRT oma teates. Täies ulatuses tühistati ka hagi tagamise abinõud.

BLRT lisab, et ei neil ega aktsionäridel ei ole võimalik kohtuotsust täpsemalt kommenteerida ega selgitada, sest see oleks vastuolus kohtuotsuse avalikustamist puudutava kohtumäärusega.

Asja arutatakse kinnises menetluses ja kohus on otsuse avalikustamist oma määrusega oluliselt piiranud. Mihhail Gnidin ja tema advokaat Urmas Volens on BLRT hinnangul kohtumäärust eiranud.

Eesti õigus ei võimalda aktsionäril sunddividendide maksmist ja selle aseainena kahjuhüvitist nõuda. See on olnud Eesti seadusandja teadlik otsustus, millest ka kohus on asja lahendamisel lähtunud, seisab BLRT teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles