Eesti Energia kasvatas nii käivet kui kasumit

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia
Eesti Energia Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia kolmanda kvartali puhaskasum oli 42 miljonit eurot, mis on 12 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal perioodil.

Eesti Energia 2013. aasta kolmanda kvartali käive oli 216 miljonit eurot, mis on üheksa protsenti enam kui mullu samal ajal, teatas ettevõte.

Kulumieelne ärikasum (EBITDA) kasvas 1 protsendi 72 miljoni euroni. Ettevõtte puhaskasum oli 42 miljonit eurot, mis on 12 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

2013. aasta kolmandas kvartalis investeeris Eesti Energia kokku 125 miljonit eurot. Suurimad investeeringud tehti uue 300 MW Auvere elektrijaama ehitamiseks (63 miljonit eurot) ja Elektrilevi elektrivõrgu uuendamisse ja töökindluse parandamisesse (30 miljonit eurot).

Ettevõte tootis kvartalis 2,6 TWh elektrienergiat, mida on 16 protsenti enam kui mullu samal ajal. Põlevkivist toodetud elektri mahu kasvu ettevõtte hinnangul soodustanud kõrgemad elektri ja madalamad CO2 turuhinnad.

Elektri müük Eesti koduklientidele moodustas ettevõtte käibest viis protsenti, kasumit elektrimüügist koduklientidele ei teenitud.

Eesti Energia müüs 2013. aasta kolmandas kvartalis 2,5 TWh elektrienergia, millest jaeklientidele müüdi 1,6 TWh.

Võrreldes 2013. aasta teise kvartali lõpu seisuga on Eesti Energia lepinguliste klientide arv kasvanud 6000 kliendi võrra. Eesti Energia turuosa Eestis oli 71 protsenti.

Vedelkütuseid müüs Eesti Energia kvartalis 63 000 tonni, mis on kuus protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Kolmandasse kvartalisse jäid ettevõte sõnul ka märgatavad edusammud Enefit280 õlitehases, mille tulemusel töötas tehas nädalaste käivitusperioodide vältel vähemalt 50-protsendise koormusega, lühiajaliselt saavutati ka 85-protsendiline võimsus.

Praegu on käimas on tehase töö stabiliseerimine, mille käigus tõstetakse uuenduslikule tehnoloogiale kohaselt koormust järk-järgult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles