Homme kella 13ks elektrita klientidel vähendatakse arvel võrgutasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris vähenes nii elektri tootmine kui tarbimine.
Veebruaris vähenes nii elektri tootmine kui tarbimine. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tavaolukorras kehtib jaotusvõrguettevõttele talveperioodil 16-tunnine rikke likvideerimisnõue, kuid erakorralise olukorra puhul on rikke kõrvaldamiseks ette nähtud aeg 72 tundi tormi lõpuajast.

Esmaspäeva öösel vastu teisipäeva möllanud sügistorm kvalifitseerub Elektrilevi kommunikatsioonijuhi Kaarel Kutti sõnul erakorralise sündmuse alla, sest tuule kiirus ületas jaotusvõrgu projekteerimisnormi 25 m/s ja ulatus kohati suisa 33 m/s.

Tuule kiiruse järgi on erakorralise olukorra alguseks määratud Kutti sõnul 28.10 kell 23.00 ja lõpuks 29.10 kell 13.00.
«Kui jaotusvõrguettevõte selleks ajaks ehk reedel kella 13:00-ks rikkeid ei kõrvalda, rakenduvad Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrustes toodud leppetrahvid, mis kliendile tasutakse,» ütles Kutti.

See tähendab võrgutasude vähendamist automaatselt järgmisel võrguarvel kõikide tormist tingitud rikete puhul, mida ei ole kõrvaldatud reedel kell 13.00ks vastavalt sellele, kui kaua määruses lubatud aega ületatakse:
- Elektrikatkestuse kõrvaldamine kestab kuni 48 tundi kauem: 7,99 €
- Elektrikatkestuse kõrvaldamine kestab kestus 48-96 tundi kauem: 15,98 €
- Katkestuse kõrvaldamine kestab rohkem kui 96 tundi kauem: 23,97 €

Korrektsioon kajastub automaatselt järgmisel võrguarvel ja kui kliendile tundub, et midagi ei klapi, peaks Elektrileviga ühendust võtma.

Hommikul kell 6 oli tormi tõttu vooluta veel ligikaudu 26 000 Elektrilevi klienti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles