Danske Banki kasum vähenes 43,2 miljoni euroni

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Banki juhatuse esimees Aivar Rehe.
Danske Banki juhatuse esimees Aivar Rehe. Foto: Liis Treimann

Danske Bank teenis Eestis üheksa kuuga 43,2 miljonit eurot puhaskasumit, mida on umbes 15 miljonit eurot vähem kui eelmise aasta samal perioodil.

Panga tegevjuhi Aivar Rehe sõnul säilitas Danske kolmandas kvartalis tugevad majandus- ja finantsefektiivsuse näitajad ning panga kõrge likviidsus annab võimaluse toetada läbimõeldud laenutegevust.

Kolmanda kvartali omakapitali tootluseks enne krediidikulusid kujunes koguni 70,5 protsenti ning kulu/tulu suhe hoiti 32,4 protsendi tasemel, teatas pank.

Danske Banki klientide hoiused ületavad suurel määral klientide laene. 30. septembri seisuga ületasid hoiused laene 681 miljoni euro võrra.

Pank on oluliselt suurendanud laenutegevust, mida iseloomustab see, et kolmandas kvartalis on ettevõtete laenuportfell kasvanud kaheksa protsenti.

Pank domineerib muuhulgas ka riiklikel laenuhangetel, võites neist ligikaudu 80 protsenti.

Panga üheksa kuu tegevustulu oli 52,9 miljonit eurot, aasta varem 48,6 miljonit eurot. Tegevustulu kasvas 4,3 miljoni euro võrra, mis tähendab kasvu 8,8 protsenti.

Panga üheksa kuu tegevuskulu oli 19,9 miljonit eurot, aasta varem 19,1 miljonit eurot. See kasvas võrreldavalt 0,8 miljonit eurot, mis tähendab 3,7 protsenti kasvu.

Laenude allahindluste reservi suhe laenuportfelli ulatub Danske Bankis 2013. aasta septembri lõpus 4,0 protsendi tasemeni, mis on konservatiivseim Eesti suurpankade seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles