Parts: diskussioon viiakse sisust ajakirjanduse ründamisele

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Peeter Langovits

Majandusminister Juhan Parts ütles tänast Graanul Invest pressiteadet kommenteerides, mille järgi ettevõte kaebab ajalehe Postimees pressinõukogusse, et taastuvenergia tasude üle arutlemise asemel rünnatakse ajakirjandust.

«Praegu käib survestamine, kus üks ettevõte tahab 4 miljonit eurot 10 aasta jooksul tarbijatelt täiendavat raha elektri eest, mis nendeni ei jõuagi. See on absoluutselt põhjendamatu. Kutsun ka tarbijaid selle vastu protesti avaldama,» ütles Parts teates.

«Tegelikult ootan, et Riigikogu võtaks vastu elektrituruseaduse, mis kehtestab uue taastuvenergiatoetuste korra ja vähendaks lõpuks tarbijate koormust.»

Postimees kirjutas eelmisel neljapäeval, et Reformi- ja Keskerakonna saadikute häältega läks eelmisel nädalal riigikogu majanduskomisjonis läbi ettepanek, mis annab ühele ettevõtjale aastas umbes 400 000 eurot lisatulu.

Graanul Investi juht ja suuromanik Raul Kirjanen, kes annetas Reformierakonnale 2010. aasta viimases kvartalis 100 000 krooni, saatis eelmisel nädalal meediale avalduse, milles teatab, et spekulatsioonid, nagu ettevõte oleks ostnud muudatuse elektrituru seaduses, on solvavad, absurdsed ja kallutatud.

Reformierakond levitas eelmisel nädalal pressiteadet, milles riigikogu liige Jaanus Tamkivi väitis, et Parts lubas eelmise nädala esmaspäeval oma koalitsioonipartnerile, et kui riigikogu majanduskomisjon ei hääleta elektrituruseaduse muudatuste puhul nagu tema soovib, siis kirjutab Postimees sellest ühekülgse loo. Täna saadeti pressile Graanul Investi teade, milles ettevõtte esindaja Allar Jõks kordas Tamkivi väidet.

«Ma ei usu, et Tamkivi midagi sellist on öelnud, sest see ei vasta tõele. Minu sõnum koalitsiooni eestseisuses oli see, et juhul kui majanduskomisjon hääletab ühe ettevõtte huvid seaduseelnõusse sisse, hakatakse poolt hääletajate nimesid avaldama samamoodi kui aastal 2007, kui parlament tegi kingituse paljudele taastuvenergia tootjatele, lubades liiga kõrgeid toetusi,» selgitas minister.

Parts lisas, et tegu on tüüpilise näitega, kus soovitakse viia diskussioon sisust mujale, rünnates ajakirjandust.

Copy
Tagasi üles