Euroopa liikmesriigid nõustusid mulluste võlgade katteks 3,9 miljardi euro eraldamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palk
Palk Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Euroopa Liidu nõukogu leppis kokku 3,9 miljardi euro eraldamiseks mulluste võlgade maksmiseks, millega antakse vaba tee uue eelarveperioodi kinnitamiseks europarlamendis.

Lisaks eraldati 400,5 miljonit eurot Euroopa Liidu solidaarsusfondi looduskatastroofide tagajärgede leevendamiseks, millest Saksamaa saab 360,5 miljonit eurot, Austria 21,7 miljonit, Tšehhi vabariik 15,9 miljonit ja Rumeenia 2,5 miljonit eurot, teatas nõukogu.

Enne järgmise eelarveperioodi 2014-2020 eelarve heakskiitmist nõudis europarlament 2013. aasta lisaeelarve kinnitamist mahus 11,2 miljardit eurot 2012. aasta võlgade katmiseks. Liikmesriigid tasusid sellest 7,3 miljardit suvel. Komisjon tuletas septembri lõpus meelde, et ootab veel 3,9 miljardit eurot.

Lisaks pikaajalise eelarvele ootavad kinnitamist ka käesoleva aasta eelarve parandused ja tuleva aasta eelarve.

Eesti ja teiste ühtekuuluvuspoliitikariikide jaoks on suurim mure see, et seni kuni eelarve ei ole kinnitatud, ei saa planeeritavat struktuuriraha järgmise aasta algusest kasutama hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles