Dell lahkub ametlikult aktsiaturult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuteid Dell enam ei tooda.
Sülearvuteid Dell enam ei tooda. Foto: Reuters / Scanpix

Pikalt viibinud ja vaidlustatud Dell Computersi väljaost ettevõtte asutaja Michael Delli ning investeerimisfirma Silverlake'i poolt jõudis täna viimaks lõpule.

Ühinemislepingu tingimuste kohaselt saavad Delli aktsionärid iga Delli aktsia eest kokku 13,88 dollarit. Tehingu koguväärtuseks hinnatakse ligikaudu 24,9 miljardit dollarit, vahendab The Verge.

Michael Dell on selle aasta veebruarist saadik üritanud ettevõtet aktsiaturult ära tuua, kuid otsust on edasi lükanud aktsionäride vastuseis. Ettevõte on talunud järske langusi müügis ja kasumis, mis on aktsiahinda kõvasti kahjustanud.

Delli sõnul on aktsiaturult lahkumine parim viis võimalikult valutuks üleminekuks personaalarvutite tootjast mobiiliseadmete müüjaks. Hiljuti ütles ta meediale, et Dellilt võib oodata «märkimisväärset tahvelarvutite lainet».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles