SDE: Eesti Energia börsiplaan ohustab Virumaa keskkonda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Priit Simson.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon peab lubamatuks Eesti Energia börsile viimisega kiirustamist, kuna tänane börsiplaan kätkeb Virumaa ja selle elanike jaoks suuri keskkonnariske.


«Meie saadikurühma kohtumisel Eesti Energia juhtkonnaga selgus, et Eesti Energia börsile minek tähendab uute põlevkivikaevanduste avamist ja kaevemahtude olulist suurendamist,» märkis erakonna aseesimees Indrek Saar.

Tema sõnul on sotsiaaldemokraadid seepärast vastu Eesti Energia kiirele börsile viimisele.

«Kutsume keskkonnaminister Jaanus Tamkivi tegema oma tööd ja avalikustama ka Virumaa elanikele, milliseid keskkonnariske selle börsiplaani investeerimiskavad sisaldavad,» lausus Saar.

«Üheselt on ju selge, et uusi kaevandusi ei saa avada ilma kohalike elanike nõusolekuta. Väga põhimõttelisi otsuseid soovitakse aga taas teha üle inimeste peade.»

2008. aastal seisid sotsiaaldemokraadid selle eest, et põlevkivi arendamise riiklikusse arengukavasse jõuaks säte, mis lubab aastas maksimaalselt kaevandada 15 miljonit tonni põlevkivi.

Eesti Energia ja teiste põlevkivitarbijate investeerimissoovid ületavad selle piiri aga oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles