Facebook võib osta BlackBerry

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blackberry Q5.
Blackberry Q5. Foto: Geoff Robins/AP

BlackBerry juhid käisid eelmisel nädalal Californias kohtumas Facebooki juhtidega pakkumaks raskustes olevat nutitelefonide tootjat ülevõtmiseks kirjutab The Wall Street Journal.

Majanduslehe sõnul jäi siiski selgusetuks, kas Facebook on huvitatud pakkumise tegemisest või mitte. Kumbki pool kommentaari ei andnud.

Kohtumine tugevdas spekulatsioone, et Facebook on loomas oma nutitelefoni. Sotsiaalvõrgustikufirma on viimastel aastatel üha enam püüdmas mobiilikasutajaid, peaaegu pool ettevõtte reklaamituludest on genereeritud traadita seadmetes näidatud reklaamidest.

Igaüks, kes soovib BlackBerry’le pakkumist teha, peab uurima mobiilitootja varasid uurima hoolikalt. Ettevõtte bilansis on 2,6 miljardit dollarit raha ning võlga ei ole, aga vaba raha hulk kahaneb, sest telefonide müük on nõrk.

Kõige atraktiivsem osa ettevõttest nii Facebookile kui ka teistele pakkujatele on ilmselt patendid, muuhulgas võrgu turvalisuse ja nutitelefonide komponentide patendid, mille väärtuseks hinnatakse üks kuni kolm miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles