Pangaautomaadid hakkavad väljastama minimaalselt 10 eurot

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Väikseim summa, mida pärast euro tulekut saab kohalike pankade automaatidest välja võtta, on 10 eurot.


Seda kinnitas täna rahandusministeeriumis toimunud euroteemalisel üritusel ka ministeeriumi asekantsler Tanel Ross.



Seega tekib pärast euro tulekut olukord, kus senise minimaalse 25-kroonise väljavõtte asemel saab pangaautomaadist minimaalselt kätte 156 krooni.



Swedbanki operatsioonide divisjoni direktor Hanno Hussar märkis, et tehnilistel põhjustel pank esialgu oma sularahaautomaatidesse 5-euroseid lisada ei plaani.



«Samas ei välista me pärast üleminekuperioodi 5-euroste kasutuselevõttu automaatides, kui selleks on olemas tehnilised võimalused.»



Swedbanki teatel on euro pangatähed erinevate mõõtmetega ning 5-eurosed kipuvad automaati kinni jääma. Seetõttu ei väljasta paljudes euroala riikides automaadid 5-euroseid.



Sampo Panga kommunikatsioonispetsialist Tõnu Talinurm ütles, et ka Sampo automaadid hakkavad väljastama minimaalselt 10-euroseid rahatähti.



SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu lisas, et tagamaks sujuvat euro kasutuselevõttu on üleminekuperioodil sularahaautomaatides kõige väiksemaks kupüüriks 10 eurot, kuna see võimaldab paremini rahuldada tavapärasest kõrgemat sularahanõudlust.



Tema kinnitusel ei ole 5-euroste kasutamine automaatides euroalal praktika.



«Näiteks Slovakkias, mis on elatustasemelt kõige lähedasem Eestiga, ei ole automaatides 5-euroseid. Kindlasti me jälgime klientide sularaha kasutamise harjumusi ning vajadusel oleme valmis tegema muudatusi automaatidest väljastatavate kupüüride osas,» ütles Vohu.



Ta lisas, et mõnevõrra võib üllatavana tunduda statistika, mille kohaselt on SEB sularahaautomaadist välja võetav keskmine summa 1200 krooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles