Eesti e-lahendused üllatasid EXPO-l hiinlasi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ITLi president Taavi Kotka.
ITLi president Taavi Kotka. Foto: Sille Annuk.

Eesti IT ettevõtjad ja Tallinna linnavalitsuse esindajad tutvustasid EXPO maailmanäitusel Eesti paviljonis täna riigi e-lahendusi, mis pakkusid hiinlastele nii mõndagi üllatavat.


Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) presidendi Taavi Kotka sõnul pakub EXPO hea võimaluse erinevate e-lahenduste tutvustamiseks.



«Hiinlased soovivad mitmes valdkonnas erinevaid e-teenuseid rakendada ja arendada, samas Eesti senine kogemus ja edusammud olid paljudele neist üllatuseks,» sõnas Kotka.



«Usun, et toimunud töistest kohtumistest ja suurest meediahuvist kasvab välja ka mõni sisukas koostööprojekt.»



Seminaril osalenud Pekingi linnavalitsuse majanduse ja IT-valdkonna asejuhi Jiang Yiquni sõnul pakkusid talle avastamisrõõmu erinevad Tallinnas rakendatud e-lahendused, eriti ID-pilet ja terviklik e-teenuste arendamise kontseptsioon, vahendas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).



Ettekandega esinenud Shanghai tarkvaraettevõtete assotsiatsiooni juht Yang Genxing arvas, et Eesti innovaatilised lahendused nagu näiteks e-kool ja m-parkimine väärivad oma tasemelt kindlasti rakendamist ka Hiinas.



EASi juhatuse liikme Maria Alajõe sõnul näitas tänane seminar, et ettevõtjad leiavad EXPO'l ise aktiivsed olles häid kontakte.



«Meie pakume Eesti paviljoni näol ettevõtjatele hea koha kus erinevaid üritusi korraldada, tore et sellest võimalusest aktiivselt kinni haaratakse,» lisas Alajõe.



Shanghai EXPO 2010 maailmanäitus toimub 1. maist 31. oktoobrini, EXPO peateemaks on «parem linn, parem elu».



Eesti esitleb end maailmanäitusel väikese innovaatilise Põhjala riigina, kes aitab parema elu- ja loomekeskkonna valdkondades paremate lahendusteni jõuda. Eesti osalemist EXPO-l korraldab EAS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles