Hinna ebakorrektne esitamine võib tuua kaupmehele trahvi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Kaupmehi, kes näitavad eurole üleminekul oma toodete hindu ebakorrektselt, võib karistada kuni 30 000 kroonise trahviga.


Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnul on alates 1. juulist 2010 kuni 30. juuni 2011 kauplejad kohustatud müügikohas avaldama tarbijale müügihinnad kahes vääringus.



Nõue tuleneb majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusest, mille aluseks on tarbijakaitseseadus. Kui ettevõtjad ei täida nimetatud määrust, võib juriidilist isikut karistada kuni 30 000 krooni ulatuses.



Turetski sõnul on kaupmeestel võimalik enne eurole üleminekut sõlmida ka nn ausa hinnastamise lepe. Leppega liitumine on vabatahtlik ja liitumisega antakse nõusolek, et seoses eurole üleminekuga järgib ettevõte head tava ja ei tõsta hindu põhjendamatult.



Nimetatud leppe järgmist hakkab jälgima nii tarbijakaitseamet kui erialaliidud.



«Ausa hinnastamise leppe mittetäitmisel võib olla tegemist ebaausa kauplemisvõtte kasutamisega. Ebaausate kauplemisvõtete kasutamine on tarbijakaitseseadusest tulenevalt keelatud.



Ebaausate kauplemisvõtete kasutamise keelu rikkumise eest on võimalus määrata rahatrahv juriidilisele isikule kuni 50 000 krooni,» selgitas Turetski.



Tema sõnul on euro tulekul tarbija seisukohast üheks olulisemaks eesmärgiks see, et ettevõtted ei hakkaks pahatahtlikult ja kunstlikult hindu suurendama.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles