LHV: Lindaliinile sai saatuslikuks Eckerö Line’i teenuste paranemine

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Linda Liine puudutas kindlasti oluliselt Eckerö Line’i pakutava teenuse kvaliteedi paranemine, ütles LHV Panga analüütik Joonas Joost.

«Saneerimise fakt iseenesest liini konkurentsile kohe mõju ei avalda, sest Linda Liinide laevad niikuinii sügis-talvisel hooajal ei sõida,» selgitas analüütik. Tema sõnul on küsimus selles, mis saab kevadel, kas Linda Liinid jätkavad või ei. «Ja kui kevadel-suvel jätkavad, siis mis saab edasi uuel sügisel,» ütles analüütik.

Joosti sõnul oli möödunud suvel konkurents väga tugev. «Linda Liine puudutas kindlasti oluliselt Eckerö Line'i pakutava teenuse kvaliteedi paranemine. Ilmselt peamine küsimus antud juhul ongi, et kas tulevikus on tegureid, mis aitaksid kaasa paremate tulemuste saavutamisele,» ütles analüütik. «Kui ei, siis pole alust ka arvata, et ettevõte tulevikus oma võlgnevustega paremini hakkama peaks saama,».

Joost arvab, et juhul kui Linda Liinid peaks ühel päeval tegevuse lõpetama, siis ilmselt suurem osa kliente jaguneks kolme konkurendi vahel ning mingi osa läheks kogu turu jaoks kaotsi. «Meie hinnangul oleks sellisel juhul konkurentide vahel jagamisele minev Linda Liinide aastane piletitulu suurusjärgus ca 12,5 miljonit eurot (kui see lineaarselt jaguneks, siis tähendaks see kõigile ca 4.2 miljon eurot piletitulu lisa),» sõnas Joost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles