MTÜ-l Eesti Liikluskindlustuse Fond on netovara 150 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LKFi juht Kristjan Niinemaa.
LKFi juht Kristjan Niinemaa. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Liikluskindlustuse Fondi netovara kasvas 2009. aastal 19,8 miljoni krooni võrra 150 miljoni kroonini, mis on 2,5 protsendi võrra rohkem nõutavast miinimumist.

Seaduse kohaselt peab LKFil olema omavahendeid vähemalt 10 protsendi ulatuses seltside liikluskindlustusega seotud eraldistest. Aastavahetuse seisuga olid seltsidel kindlustusvõtjate ja kannatanute ees kohustusi hinnanguliselt ligi 1,2 miljardit krooni.

LKF tegi eelmisel aastal liikluskindlustuse garantiifondist 961 väljamakset summas 8,9 miljonit krooni 2008. aastal tehti 905 väljamakset ühtekokku 9,1 miljoni krooni ulatuses.

Aasta jooksul kogus LKF liikmemaksu 26,5 miljonit krooni ehk 2,46 protsenti kogu liikluskindlustuse turul kogutud kindlustusmaksetest. Liikmemaksu koguti kahes osas: fikseerituna 50 000 krooni kuus ning ärimahust sõltuvana 1,9 protsenti liikluskindlustuse käibest. 2010. aastal jääb fikseeritud osa suurus samaks, mahuosa määr väheneb aga 1,2 protsendini.

LKF on liikluskindlustuse seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit. Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles