Air Baltic jõudis kolmandas kvartalis 13,2 miljoni dollari suurusesse kasumisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
airBaltic
airBaltic Foto: SCANPIX

Läti lennufirma Air Baltic on saavutanud 2013. aasta kolmandas kvartalis netokasumi 13,2 miljonit eurot. Air Baltic on ületanud oma esialgsed plaanid pöörata ümber eelmise aasta kahjum 26,72 miljonit eurot ning on saavutanud netokasumi 0,72 miljonit eurot jaanuarist septembrini aastal 2013, teatas ettevõte.

«Kasumlikuks saamine oli valulik protsess, mis nõudis äri iga aspekti hoolikat ümberhindamist,» selgitas ettevõtte tegevjuht Martin Gauss.

«Jah, tõesti, see nõudis ka probleemide teadvustamist. Me pidime lõpetama mitmel liinil lennud. Me vähendasime ka oma lennukite arvu 34-lt 25-le, mida tehti osana lennupargi moderniseerimise programmist. Sel suvel muutsime ka lennugraafikut ning saavutasime efektiivsuse kasvu, lennutades iga lennukit 15 protsenti enam. Meie äriperspektiivist vaadatuna on lennukid tiibadega «tehased» ning parem lennukikasutus tähendab vähem aega maa peal ning väiksemaid ühikukulusid, mida saame ka oma reisijaile pakkuda.»

Air Baltic lendab Riiast 60 sihtkohta Euroopas, SRÜs ja Lähis-Idas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles