Europarlament tahab suuremat kontrolli ESMi üle

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Parlament.
Euroopa Parlament. Foto: SIPA / SCANPIX

Euroopa Parlament soovib suurendada oma kontrolli 500 miljardi suuruse Euroopa stabiilsusmehhanismi üle, kirjutab Bloomerg.

Parlament saatis selle nädala lõpus Euroopa Komisjonile mittesiduva resolutsiooni, kus palub muuta seadust nii, et see annaks parlamendile võimaluse ESM-i tegevusel silma peal hoida.

Tegemist on ühe osaga europarlamendi kui Euroopa Liidu ainsa otsevalitud institutsiooni soovist saada rohkem osa euroala puudutavatest otsustest.

Kui komisjon täidab parlamendi soovi, siis oleks parlamendil võrdne sõnaõigus liikmesriikide valitsustega ning ka ESM-i sakslasest juht Klaus Regling peaks oma tegevusest parlamendile aru andma.

ESM saab järgmisest aastast õiguse pankade otse rahastamiseks. Algselt loodi ESM selleks, et ta võtaks üle Euroopa finantsstabiilsuse fondi (EFSF) ja Euroopa finantsstabiilsusmehhanismi (EFSM) ülesandeid, andes vajaduse korral euroala liikmesriikidele finantsabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles